12:20:58    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 28 augustus 2013 00:14 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 10:37 uur

Raad steunt motie tegen schaliegas

Raad steunt motie tegen schaliegas

Alle fracties in de Boxtelse gemeenteraad schaarden zich dinsdagavond achter een motie tegen schaliegasboringen. Het voorstel werd ingediend vanwege de uitkomst van een landelijk onderzoek waarin geconcludeerd wordt dat boren naar schaliegas zonder grote risico's mogelijk is.

De raad besloot met de unanieme steun voor de motie om vanuit Boxtel alle Brabantse gemeenten om steun te vragen in de strijd tegen de (proef)boringen en de gemeenten te verzoeken zich schaliegasvrij te verklaren.

Daarnaast willen de fracties het initiatief nemen om de krachten met de andere ruim vijftig andere schaliegasvrije gemeenten te bundelen. ,,Het is belangrijk om als een eendrachtig geheel op te trekken en samen een duidelijk geluid te laten horen richting het kabinet tegen het boren naar schaliegas. Als de boringen doorgaan, kan iedere gemeente te maken krijgen met de aanvraag om boorputten toe te staan", liet raadsnestor Ad van de Wetering (Boxtels Belang) weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Alfa Remax-optimus Olieenzo Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Podium Boxtel Huidtherapie Filipe Toverboom TopSlank