15:46:32    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 november 2012 15:52 uur, laatst gewijzigd op 10 november 2012 20:07 uur

Raad stemt in met profielschets

Raad stemt in met profielschets

Op de foto: Via tekeningen lieten ook de basisschoolleerlingen weten aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De Boxtelse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie presenteerde de profielschets waaruit blijkt dat de burgemeester een aanjager moet zijn. Maar vooral: het moet goed klikken met de inwoners van Boxtel.

De gemeenteraad was vol lof over de prestatie van de vertrouwenscommissie. ,,De nieuwe burgemeester moet wel over veel eigendunk beschikken", stelde Marria van den Hoven (DPBL). ,,Het eisenpakket is ontzettend uitgebreid." Ad van de Wetering (Boxtels Belang) was als voorzitter van de commissie betrokken bij de totstandkoming van de profielschets. ,,Ik hoop dat we in april of mei een nieuwe burgemeester hebben", zei hij hoopvol.

In de Boxtelse raadzaal was donderdagavond een wand vol met tekeningen te zien. Leerlingen van de basisscholen De Hobbendonken en Prinses Amalia maakten een tekening met daarop hun eisenpakket voor de nieuwe burgemeester. Een greep uit de wensenlijstjes: de burgemeester moet sterk zijn, lief zijn, hippe kleding dragen, van sport houden en goed kunnen praten. En de meest gehoorde wens van de schooljeugd? De nieuwe burgemeester moet goed kunnen zingen...

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Filipe Podium Boxtel Olieenzo Remax-optimus TopSlank EmielTechniek Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Huidtherapie