02:13:36    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 maart 2013 12:16 uur, laatst gewijzigd op 26 maart 2013 12:24 uur

Raad besluit over De Braken

Raad besluit over De Braken

De Boxtelse gemeenteraad neemt dinsdag 26 maart hoogstwaarschijnlijk het besluit om sporthal De Braken te verkopen aan een nog onbekende particuliere ondernemer. Naar verluidt betref het een plaatsgenoot, wiens identiteit woensdag 27 maart wordt bekendgemaakt als de gemeenteraad inderdaad instemt met de transactie.

In de verkoopovereenkomst die het college van B. en W. met de ondernemer heeft opgesteld staat dat deze voor in ieder geval tien jaar beschikbaar stelt voor plaatselijke sportclubs. Die voorwaarde biedt volgens D66 te weinig zekerheid en daarom komt deze raadsfractie met een motie. Daarin staat dat de gemeente de sporthal tegen een marktconforme prijs terug mag kopen als de nieuwe eigenaar De Braken zich niet aan de overeenkomst houdt of als de termijn van tien jaar is verstreken. Verder eist D66 dat de stijging van de huurtarieven jaarlijks niet hoger is dan de inflatiecorrectie en dat de huidige condities voor de gebruikers gehandhaafd blijven.

De openbare vergadering in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat start dinsdag 26 maart om 19.30 uur.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Filipe Podium Boxtel Elan Bikes support Geld en Makelaardij Olieenzo Alfa Beleef Boxtel buisman optiek Toverboom TopSlank