23:42:09    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 april 2012 15:35 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 15:36 uur

PvdA/GroenLinks raadpleegt leden

PvdA/GroenLinks raadpleegt leden

Op de foto: De Boxtelse wethouder Anton van Aert vertrekt en wordt burgemeester in Best. PvdA/GroenLinks raadpleegt de achterban over opvolging.

De Boxtelse afdeling van PvdA/GroenLinks start een open procedure om een opvolger te vinden voor wethouder Anton van Aert. Donderdagavond werd bekend dat die per 1 september burgemeester van buurgemeente Best wordt.

Tossy de Man-Pollmann, fractievoorzitter van de plaatselijke PvdA/GroenLinks, heeft vrijdag te kennen gegeven dat zij ’in principe’ in beeld is om de opengevallen plek aan de Boxtelse collegetafel in te nemen. En hoewel wettelijk is geregeld dat de fractie beslist wie er wethouder wordt, schuift zij niet automatisch door naar het lokale regeringspluche.

Partijvoorzitter Berend-Jan van de Boomen geeft aan dat hij een breed draagvlak wil creëren en er eerst een ledenraadpleging plaatsvindt. ,,Naar aanleiding daarvan doet het partijbestuur een aanbeveling en kan de fractie een beslissing nemen”, meldt de in Liempde woonachtige Van de Boomen. Hij verwacht eind mei of begin juni zo’n aanbeveling te kunnen doen. Alle circa honderd leden van de PvdA/GroenLinks kunnen zich kandidaat stellen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus TopSlank Podium Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Filipe Elan Bikes support Geld en Makelaardij Geerts advies buisman optiek Huidtherapie