07:10:36    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 september 2013 11:22 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2013 11:26 uur

Purcell en Piazolla door blazers

Purcell en Piazolla door blazers

Op de foto: In april van dit jaar vertolkte het Nederlands Blazers Ensemble in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek arrangementen van Beethovens vijfde en zevende symfonie. (Foto: Peter de Koning).

De eerste editie van de klassieke concertserie Proefkamermuziek in Boxtel was vorig seizoen een doorslaand succes. Donderdagavond 26 september is het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) opnieuw te gast in de Sint-Petrusbasiliek. Samen met jong talent klinken onder de titel ’Van Purcell tot Piazolla’ hoogtepunten uit de befaamde Nieuwjaarsconcerten, jaarlijks in Amsterdam.

Ruim twintig topmusici komen zo’n tachtig keer per jaar samen om in binnen- en buitenland als NBE bijzondere programma’s te spelen. Het optreden in Boxtel begint om 20.30 uur. Na afloop van het circa vijf kwartier durende concert spelen enkele musici ook nog in de foyer van theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker. Daar kan het publiek en passant deelnemen aan een wijnproeverij. Want Proefkamermuziek streelt niet alleen het oor, maar ook de tong…

Voorafgaand aan het optreden zijn vanaf 19.15 uur kaarten te koop in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat; daar vindt vanaf 19.45 uur ook een inleiding op het concert plaats. Reserveren kan ook via www.podiumboxtel.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen