RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:30:11    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 september 2013 11:22 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2013 11:26 uur

Purcell en Piazolla door blazers

Purcell en Piazolla door blazers

Op de foto: In april van dit jaar vertolkte het Nederlands Blazers Ensemble in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek arrangementen van Beethovens vijfde en zevende symfonie. (Foto: Peter de Koning).

De eerste editie van de klassieke concertserie Proefkamermuziek in Boxtel was vorig seizoen een doorslaand succes. Donderdagavond 26 september is het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) opnieuw te gast in de Sint-Petrusbasiliek. Samen met jong talent klinken onder de titel ’Van Purcell tot Piazolla’ hoogtepunten uit de befaamde Nieuwjaarsconcerten, jaarlijks in Amsterdam.

Ruim twintig topmusici komen zo’n tachtig keer per jaar samen om in binnen- en buitenland als NBE bijzondere programma’s te spelen. Het optreden in Boxtel begint om 20.30 uur. Na afloop van het circa vijf kwartier durende concert spelen enkele musici ook nog in de foyer van theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker. Daar kan het publiek en passant deelnemen aan een wijnproeverij. Want Proefkamermuziek streelt niet alleen het oor, maar ook de tong…

Voorafgaand aan het optreden zijn vanaf 19.15 uur kaarten te koop in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat; daar vindt vanaf 19.45 uur ook een inleiding op het concert plaats. Reserveren kan ook via www.podiumboxtel.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen