10:28:40    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 juni 2013 11:36 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 11:37 uur

Provincie steunt Het Groene Woud

Provincie steunt Het Groene Woud

De provincie Noord-Brabant heeft maandag vier projecten uitgekozen voor de eerste investeringsronde van 26,4 miljoen euro voor de Landschappen van Allure. De projecten zijn de Groene Corridor, het Kloppend Hart, de Zoom en de Landerij van Tosse. De 25 partners in de projecten brengen samen 43,6 miljoen euro in, waarmee de totale investering 70 miljoen euro bedraagt.

Het doel van Landschappen van Allure is de natuur mooier en grootser te maken door middel van natuur- en landschapsprojecten uit de streek zelf. Lokale overheden, bedrijven, natuur- en maatschappelijke organisaties trekken hierin samen op. ,,De vier geselecteerde projecten hebben veel draagvlak in de regio en verhogen de allure van de Brabantse natuur”, aldus gedeputeerde Johan van den Hout.

Het project Het Kloppend Hart smeedt kleine natuurgebieden als De Mortelen, De Scheeken, De Geelders en De Kampina aan een tot het grootste natuurgebied van Brabant. In die gebieden vinden veertien deelprojecten plaats op het gebied van cultuurhistorie, landschap of toerisme en recreatie. Het Kloppend Hart ziet kans om geld te verdienen aan de bijzondere landschapswaarde in Het Groene Woud, waarvan een deel terugvloeit in het beheer en onderhoud van het landschap.

In totaal heeft de provincie 56 miljoen euro gereserveerd voor projecten die de Landschappen van Allure versterken. Op 1 januari 2014 zal de tweede investeringsronde ingaan. Partijen in Het Groene Woud, de Brabantse Wal en de Maashorst kunnen dan weer met projecten inschrijven.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Elan Bikes support Huidtherapie Alfa Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro