05:55:26    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 26 oktober 2011 09:53 uur, laatst gewijzigd op 26 oktober 2011 19:21 uur

Protestactie geeft 'sterk signaal'

Protestactie geeft \'sterk signaal\'

Op de foto: Aanhangers van Schaliegas Vrij Boxtel verzamelen voor het gemeentehuis om 3.000 protesthandtekeningen aan te bieden. (Foto: Henk van Weert).

Het voltallige college van B. en W. nam woensdag aan het einde van de middag ruim drieduizend handtekeningen in ontvangst. Die werden afgelopen weekeinde ingezameld tijdens een protestactie tegen de boringen naar schaliegas door het burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel.

De actievoerders vroegen burgemeester Frank van Beers af te zien van een eventueel hoger beroep bij de Raad van State. Dat moet het gemeentebestuur indienen als zij de tijdelijke ontheffing voor een proefboring op bedrijventerrein Vorst toch wil handhaven. De rechtbank haalde daar dinsdag een streep door.

De burgemeester complimenteerde de demonstranten met de wijze waarop zij actie voeren: ,,Origineel, leuk en niet agressief. Dat slaat aan." Van Beers weigerde echter in te gaan op hun inhoudelijke vragen. Wel beloofde hij die binnen twee weken te beantwoorden.

De ingezamelde handtekeningen noemde de burgemeester 'een sterk signaal' dat nadrukkelijk op tafel komt in de verdere besluitvorming.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg TopSlank Geerts advies Geld en Makelaardij EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Doornmalen electro Filipe