14:14:49    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 mei 2011 12:03 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2011 16:52 uur

Projectontwikkelaar in Selissen

Projectontwikkelaar in Selissen

Op de foto: Zicht op de landerijen en kassencomplexen in de buurtschap Selissen. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel is in overleg met projectontwikkelaar Van Wanrooij Grondbank uit Geffen die inmiddels al actief is in Selissen. Volgens wethouder Wim van der Zanden is er sprake van een ’goede verstandhouding’ en wordt momenteel gesproken tussen beide partijen over plannen voor woningbouw in het bewuste gebied.

Van der Zanden liet maandagavond weten dat op ambtelijk niveau gesprekken gevoerd worden met de projectontwikkelaar over het realiseren van woningbouwplannen op basis van voorstellen in de nieuwe structuurvisie ’Verfrissend Boxtel’.

De leden van de commissie Ruimtelijke Zaken in Boxtel bogen zich maandagavond over het voorkeursrecht dat de gemeente Boxtel heeft gevestigd voor percelen in het gebied Selissen. Mensen die daar grond willen verkopen, dienen die eerst aan de gemeente aan te bieden. De regeling houdt verband met het voornemen om tussen het politiebureau en wegrestaurant De Oude Ketting in de toekomst een nieuwbouwwijk te realiseren. De zogeheten wet voorkeursrecht gemeente (wvg) werd in de maand maart ingesteld door het college. Kort daarvoor zou de projectontwikkelaar mee twee bedrijven in het gebied in zee zijn gegaan. 

Van der Zanden: ,,Er is sprake van een tijdelijk voorkeursrecht met de duur van drie maanden. Binnen die termijn dient de raad gronden aan te wijzen. Als de raad positief beslist, geldt het voorkeursrecht voor een termijn van drie jaar. Er moet een bestemmingsplan komen om te kijken of een woonwijk in Selissen mogelijk is, waarbij het de vraag is of we een haalbaar plan kunnen maken in het bewuste gebied met voldoende woningen van goede kwaliteit.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus TopSlank Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Toverboom Filipe buisman optiek