19:00:10    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 10 september 2014 16:22 uur, laatst gewijzigd op 10 september 2014 16:27 uur

Project Halsche beemden geopend

Project Halsche beemden geopend

Op de foto: Watergraaf Peter Glas (links) van waterschap De Dommel en directeur Jan Baan van Brabants Landschap onthullen de informatiezuil in het heringerichte gebied bij de Essche Stroom. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel en directeur Jan Baan van Brabants Landschap hebben woensdagmiddag in het bijzijn van bewoners uit de omgeving, waaronder uit Hal en Esch, de heringerichte Essche Stroom geopend door een informatiezuil te onthullen.

Het water van de Essche Stroom stroomt weer volop door de aangelegde meander die als vanouds door het landschap bij Hal kronkelt. Met het doorsteken van een provisorische afdamming werd het deelproject Halsche Beemden van het herinrichtingsplan 'Beekherstel Essche Stroom' voor de zomervakantie al afgerond en opgeleverd. Omwonenden werden woensdag rondgeleid door het gebied door projectleider Hans Koekkoek van het waterschap en Martijn Fliervoet van Brabants Landschap.

Waterschap De Dommel startte afgelopen najaar met de herinrichting van ruim vijf kilometer Essche Stroom, vanaf het spoor Boxtel-'s-Hertogenbosch tot aan de Vughterweg. Een omvangrijke klus waar jaren van voorbereiding in heeft gezeten. De twee aparte deelprojecten Halsche Beemden en landgoed Bleijendijk werden gelijktijdig uitgevoerd, waarbij Halsche Beemden inmiddels afgerond is. Ter hoogte van landgoed Bleijendijk is het waterschap nog volop bezig met de uitvoering, waarschijnlijk tot het eind van dit jaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Alfa Huidtherapie Elan Bikes support Geerts advies TopSlank Toverboom EmielTechniek Olieenzo buisman optiek Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel