23:33:10    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 12 april 2012 17:33 uur, laatst gewijzigd op 13 april 2012 10:17 uur

Problemen na zware onweersbui

Een zware hagel- en onweersbui heeft donderdagmiddag voor nogal wat problemen gezorgd in Boxtel. Door blikseminslag ontstond op het baanvak Eindhoven-Tilburg een sein- en wisselstoring, waardoor er geen treinen kunnen rijden. De vertraging is aanzienlijk, maar de NS verwacht dat de problemen rond 21.30 uur zijn verholpen.

In het centrum van Boxtel stonden straten blank en zorgde een centimetersdikke laag hagelstenen voor een opmerkelijk winters decor. Bij enkele winkels zorgde een blikseminslag voor problemen met alarminstallaties. Verschillende verkeerslichten zijn buiten bedrijf geraakt.

De Boxtelse brandweer rukte kort na de onweersbui uit voor een gaslek aan de Kapelweg. De lekkage werd veroorzaakt doordat de bliksem op een boom was ingeslagen. Daarbij raakten meerdere datakabels vernield. In de loop van donderdagavond was de schade hersteld.

De fractie van Balans, de grootste partij in de gemeenteraad, heeft inmiddels vragen gesteld naar aanleiding van het noodweer. Door blikseminslag deden zich problemen voor bij de spoorwegovergang in de Tongersestraat. Balans vindt dat Boxtel de hoogste prioriteit moet geven aan de aanleg van de TALK-weg.

Lees meer in Brabants Centrum van 19 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel EmielTechniek Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Remax-optimus TopSlank Café zaal Kloosterzicht Toverboom Elan Bikes support Filipe Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij