03:35:56    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 14 januari 2015 17:10 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2015 09:21 uur

'Problemen Pantein betreurenswaardig'

\'Problemen Pantein betreurenswaardig\'

Het bedrijf Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent is woensdag failliet verklaard. In de gemeente Boxtel zijn ruim 300 mensen hierdoor getroffen. ,,Wij zetten als gemeente alles op alles om de huishoudelijke hulp voor deze mensen te behouden", benadrukt wethouder Eric van den Broek.

Van den Broek noemt de problemen bij Pantein-Vivent ‘zeer betreurenswaardig’. Naast Boxtel zijn ook de gemeenten Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught getroffen door het faillissement. ,,We trekken met de Meierijgemeenten in regioverband op", laat de wethouder weten. ,,Tot 1 februari is de continuïteit van de huishoudelijke hulp sowieso gewaarborgd. Dat geeft ons enige lucht."

Er waren al eerder signalen dat Pantein-Vivent in zwaar weer verkeerde. ,,Daarom hebben we bij de aanbesteding doorgevraagd over de financiële situatie en aanvullende informatie gevraagd”, vertelt de wethouder. ,, De cijfers waren - afgaande op de informatie die wij kregen - zodanig op orde dat een faillissement toen niet te voorzien was.”

BRIEF

De gemeenten hebben alle mensen die via Pantein-Vivent gebruik maken van huishoudelijke hulp een brief gestuurd. ,,In deze brief staat informatie over het faillissement en waar mensen naartoe kunnen met vragen." Wanneer meer duidelijk is over het voortzetten van de hulp worden cliënten daar persoonlijk van op de hoogte gesteld.

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen buisman optiek TopSlank EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Toverboom Filipe Beleef Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen