00:13:44    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 20 juli 2013 09:36 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2013 09:37 uur

Prijs voor Huisvennenroute

Prijs voor Huisvennenroute

Op de foto: De Huisvennenroute is erg in trek bij mindervaliden. Maar ook andere natuurliefhebbers maken graag gebruik van het pad dat alle facetten van de Kampina laat zien. (Foto: Gerard Schalkx).

Natuurmonumenten heeft vrijdag de 'Goed voor elkaar-prijs' ontvangen van het Kenniscentrum Groen & Handicap. De Huisvennenroute in natuurgebied Kampina bij Boxtel is gekozen tot meest bijzondere en toegankelijke route voor mindervaliden.

Het Kenniscentrum heeft de afgelopen weken diverse wandelpaden in Nederland beoordeeld. Hierbij werd gekeken naar de toegankelijkheid voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn. Ook de afwisseling in de route was hierbij van belang. De Huisvennenroute scoort op beide onderdelen het hoogst.

Boswachter Frans Kapteijns was in zijn nopjes met de prijs die Natuurmonumenten - beheerder van het natuurgebied - vrijdag ontving. ,,We zijn erg trots, zowel op de prijs als op onze wandelroute”, zegt de boswachter. ,,Het is een mooie tocht die langs allerlei prachtige plekjes in de Kampina voert.” De route wordt vaak gebruikt door mensen die slecht ter been zijn, ouderen of mindervaliden en voert onder meer langs heide, door bossen en over denakkers. Er zijn allerlei vogels te zien en dat maakt het wandelpad volgens het Kenniscentrum erg gevarieerd.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Filipe buisman optiek Toverboom Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Geld en Makelaardij Olieenzo