01:58:26    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 november 2011 18:43 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2011 18:44 uur

Prijs voor Brabant Goedgemutst

Prijs voor Brabant Goedgemutst

Op de foto: Het museum Brabant Goedgemutst trekt met het Wasch- en Strijkmuseum steeds meer publiek. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Museum Brabant Goedgemutst aan de Stationsstraat in Boxtel is zaterdag onderscheiden met de Eef Bosch- van de Kolkprijs voor streekdrachten. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Nederlandse Volksklederdrachten Collectie Koningin Wilhelmina en bestond volgens museumdirecteur Bernard Vekemans naast een fraai aandenken uit een geldbedrag van drieduizend euro.

Brabant Goedgemutst maakt met het Wasch- en Strijkmuseum deel uit van het dubbelmuseum dat door de Stichting Museum Vekemans wordt beheerd. Sinds dit jaar vallen beide Boxtelse musea onder één bestuur, waardoor het ook mogelijk werd landelijke erkenning te krijgen. Sinds enkele maanden staan beide collecties van Vekemans te boek als officieel geregistreerd museum.

Met de toekenning van de Eef Bosch- van de Kolkprijs wil de Stichting Nederlandse Volksklederdrachten haar waardering tonen voor de wijze waarop de collectie mutsen en poffers in Boxtel wordt beheerd, behouden, gedocumenteerd en van informatie voorzien. Lovend is de stichting over de wijze waarop Brabant Goedgemutst erin slaagt de gemeenschap bij het museum te betrekken.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Toverboom buisman optiek Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Filipe TopSlank Beleef Boxtel Olieenzo EmielTechniek