15:02:43    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 30 juni 2014 13:04 uur, laatst gewijzigd op 30 juni 2014 13:05 uur

Presentatie plannen Essche Stroom

Presentatie plannen Essche Stroom

Waterschap De Dommel organiseert donderdag 3 juli een tweede informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Essche Stroom in de dorpskern en buurtschap De Ruiting. Iedereen is om 20.00 uur welkom in de zaal van Ons Café aan de Leunisdijk in Esch.

De herinrichting van de rivier nabij Esch en het buurtschap staat na jaren weer op de agenda. Eind 2015 moet de eerste groep in de grond, zo meldde projectleider Hans Koekkoek tijdens de eerste bijeenkomst in april. Hij gaf tijdens deze voorlichtingsavond uitleg over een aantal denkrichtingen van het waterschap, maar benadrukte ook dat De Dommel graag input ontvangt van Esschenaren.

Waterschap De Dommel hield na de bijeenkomst in april en mei ongeveer twintig interviews met veertig Esschenaren die zich na de voorlichtingsavond meldden. Zo ontstond een stroom aan ideeën geleverd voor de herinrichting van de Essche Stroom.  Ontwerpers hebben kennis genomen van alle aandachtspunten en tijdens de voorlichtingsavond op donderdag 3 juli presenteert projectleider Koekkoek een grove schets van het ontwerpplan. Voor de herinrichting van de Essche Stroom wordt samengewerkt met Brabants Landschap. De provincie Noord-Brabant draagt financieel bij aan het project.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Podium Boxtel TopSlank Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Alfa Elan Bikes support Filipe Beleef Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht buisman optiek