10:10:55    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 januari 2013 11:11 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2013 12:14 uur

Presentatie bedrijfjes SintLucas

Presentatie bedrijfjes SintLucas

Op de foto: Studenten van SintLucas gingen wekelijks naar woonzorgcentrum Simeonshof om met de leden van de handwerkgroep producten te haken. (Archieffoto: Peter de Koning).

Stichting Jong Ondernemen laat jongeren kennismaken met het ondernemerschap. Vrijdag 18 januari was er een Company Launch in het Tilburgse gemeentehuis, waarbij dertig groepen studenten hun zelfbedachte bedrijfjes in twee minuten presenteerden aan andere jonge ondernemers uit de regio en coaches uit het bedrijfsleven.

Ook SintLucas uit Boxtel was present. Bij de Boxtelse vakopleiding SintLucas werden drie mini-ondernemingen gestart. Het bedrijf Tussen(haakjes) produceert samen met bewoners van woonzorgcentra en andere instellingen gehaakte ’jasjes’ om flessen en andere potjes te decoreren.

Het product Beggi van studentenonderneming Be-It heeft een speciale hoes ontworpen voor de laptop of iPad die je zowel horizontaal als verticaal kunt dragen door de hengsels te verplaatsen met drukknopjes.

Ook de studenten van mini-onderneming FEM nemen deel aan de bedrijvendag. Zij ontwierpen een Social Cup: een kopje waarvan het schoteltje aan andere onderzetters kan worden gekoppeld, zodat een dienblad ontstaat.

De studenten stonden in hun presentaties stil bij de keuze voor het product, waar de onderneming voor staat, wie de doelgroep is en hoe de mini-onderneming omgaat met duurzaamheid en innovatie. Een jury beoordeelde de presentaties tijdens de Company Launch.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Alfa Toverboom Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Olieenzo TopSlank Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Remax-optimus