22:05:24    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 mei 2014 09:16 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2014 09:53 uur

Praten over ratten Vaandrig

Praten over ratten Vaandrig

De klachten van Boxtelaar Joop Schellekens over ratten rondom zijn woning aan de Vaandrig in de wijk In Goede Aarde leiden tot een gesprek tussen de gemeente en de buurtbewoners. De lozing van hemelwater op open water kan echter niet de oorzaak van de overlast zijn, stelt de gemeente.

Schellekens, aangesloten bij de politieke partij INbox, vroeg twee weken geleden als inspreker tijdens de gemeenteraadsvergadering aandacht voor ratten in zijn buurt. Aanleiding was het nieuwe rioleringsplan dat het gemeentebestuur voorbereidt. De Boxtelaar wees naar het gescheiden rioolsysteem waarop zijn woning is aangesloten. Hemelwater wordt daarbij geloosd op een poel nabij orthopedagogisch expertisecentrum De La Salle. Via de afvoerpijpen zouden de ratten bij de buurtbewoners in de tuin komen, meldde Schellekens.

Naar aanleiding van de opmerkingen in de raadsvergadering meldden meer bewoners van de Vaandrig overlast van ratten en dat was aanleiding voor de gemeente om in de buurt naar rattenholen te zoeken. Die zijn echter niet aangetroffen, zo meldde de woordvoerster donderdagmiddag. Het gescheiden riolering vormt volgens haar niet de oorzaak van rattenoverlast. ,,Het hemelwaterriool kan hooguit een verbinding bieden aan ratten om doorheen te lopen, maar dat verschilt niet van andere mogelijke looproutes in de openbare ruimte.” Het riool voor vuil water waarop de woningen aan de Vaandrig zijn aangesloten, is volgens de gemeente een gesloten systeem waartoe ratten geen toegang zouden moeten kunnen hebben.

De gemeente benadrukt dat aan de aanwezigheid van ratten niet kan worden ontkomen. Voorkomen dat de dieren in de wijk vertoeven, kan wel en daarover wordt binnenkort overleg gevoerd met de buurtbewoners. Ratten bestrijden met behulp van giftige lokdozen is met ingang van 1 juli aanstaande verboden.

In een brief met vragen drong de SP-raadslid Rinze van der Veen eerder deze week aan om de overlast van ratten nader te onderzoeken.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo Huidtherapie Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Filipe TopSlank buisman optiek Beleef Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro