04:20:04    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 06 oktober 2011 14:04 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 14:47 uur

Postsorteercentrum gaat sluiten

Postsorteercentrum gaat sluiten

Op de foto: Het voorsorteercentrum van Postnl aan de Fellenoord in Boxtel staat te koop voor 1 miljoen euro. (Foto: Albert Stolwijk).

Postnl, de nieuwe naam voor postbedrijf TNT Post, heeft haar voorsorteercentrum aan de Fellenoord in Boxtel in de etalage gezet. Het in 1988 gebouwde bedrijfspand, een bekroond ontwerp van de plaatselijke architect Paul Strik, komt over ruim een jaar leeg te staan en is voor 1 miljoen euro te koop als herontwikkelingslocatie.

Vorig jaar voerden plaatselijke postbestellers nog volop actie in de hoop hun banen te kunnen behouden. Tevergeefs, alle voltijdbanen verdwijnen. Nu is duidelijk dat ook de werkplek van waaruit de postbodes dagelijks op pad gaan wordt afgestoten.

De eindsortering van briefpost die nu nog in Boxtel plaatsvindt voordat de postbodes aan hun bestelronde beginnen, wordt volledig geautomatiseerd en gebeurt straks nog uitsluitend in ’s-Hertogenbosch, één van de zes landelijke sorteercentra van Postnl. Postzakken worden naar de verschillende afhaalpunten in de wijken gebracht, van waaruit parttimers langs de deuren gaan om brieven rond te brengen, zo meldt woordvoerder Mark Potma van Postnl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Alfa Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Huidtherapie Geld en Makelaardij Toverboom Filipe Café zaal Kloosterzicht