10:07:24    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 02 juni 2013 08:10 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2013 08:21 uur

Politiepaarden maken indruk

Politiepaarden maken indruk

Op de foto: Politiehond Joppe blijft doodstil liggen onder vier paarden. Gehoorzaamheid is vanzelfsprekend voor het dier. (Foto: Gerard Schalkx).

De open dag in de manege van de bereden politie aan op Nergena trok zaterdag veel belangstellenden. Met name de demonstraties waarbij politiepaarden- en honden werden ingezet, waren in trek.

Op het verzoek aan het publiek om over de rand van de paardenbak te klimmen en mee te spelen in een groep rumoerige cafégangers of demonstranten, reageerden ruim twintig durfals (zie filmpje onder). Ze bekogelden de paarden en hun ruiters met lege petflessen en schuimrubber 'klinkers' en maakten veel lawaai. De viervoeters lieten zich er niet van door de wijs brengen, net zo min als de honden. Maar hun optreden maakte wel indruk. ,,Eén paard is net zo effectief als tien agenten om de rust te herstellen”, sprak een presentatrice.

Een van de mensen die spontaan meedeed was de 15-jarige Chantelle Mendes uit Best. Zelf rijdt ze ook paard en ze heeft zich aangemeld voor de mbo-vooropleiding van de politieschool. ,,Dit wil ik later ook worden", zegt ze terwijl ze glunderend naar de politieruiters kijkt.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe TopSlank Geld en Makelaardij Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus EmielTechniek buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Alfa Podium Boxtel