19:20:28    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 10 oktober 2012 14:19 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2012 14:21 uur

Politiek ziet TALK-weg wel zitten

Politiek ziet TALK-weg wel zitten

Op de foto: De dubbele overweg in de Tongersestraat is het grote verkeersknelpunt van Boxtel. (Archieffoto Brabants Centrum).

De Boxtelse politiek kan zich prima vinden in de nieuwe verbindingsweg tussen de straat Colenhoef op bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Tijdens de behandeling van het voorlopig ontwerp in de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken klonken dinsdag ook kritische geluiden, waaronder van Jos Hegeman (D66). ,,Zorg eerst dat je over de benodigde financiën beschikt. Er is nu geen dekking.”

Wethouder Wim van der Zanden wil gelijktijdig optrekken met de plannen die ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Milieu hebben om het treinverkeer te intensiveren. Hij hoopt geld los te krijgen voor de oplossing van het verkeersknelpunt bij de dubbele overweg. De nieuwe TALK-weg kan hierbij een cruciale rol spelen, aldus de wethouder. ,,Het is van groot belang dat de planning van het Programma Hoogfrequent Spoor en de TALK-weg naadloos op elkaar aansluiten. Dat biedt de maximale kans op financiering”, benadrukte Van der Zanden dinsdagavond.

De politieke fracties lieten dinsdagavond weten blij te zijn met de aanpak van wethouder Wim van der Zanden. ,,De wethouder verdient een pluim voor zijn doortastendheid”, liet Ad van de Wetering (Boxtels Belang) weten, die adviseerde om de plannen gefaseerd uit te voeren. ,,Een besluit van de raad is noodzakelijk om geld te genereren.” Ook Ton Jonkers (VVD) was lovend over de handelswijze van het college. ,,Mijn complimenten voor de voortvarendheid waarmee dit belangrijke onderwerp wordt aangepakt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support EmielTechniek Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Alfa Geld en Makelaardij TopSlank Podium Boxtel Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo