15:14:04    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 november 2011 21:05 uur, laatst gewijzigd op 15 november 2011 12:40 uur

Politiek wil waterschap opheffen

Politiek wil waterschap opheffen

Op de foto: Beeld van de laatste Boxtelse Waterdag, gehouden in 2009. De Tweede Kamer broedt op een plan om de 26 Nederlandse waterschappen op te heffen. (Foto: Peter de Koning).

Watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel is verbaasd over de weer opgelaaide discussie over de toekomst van de Nederlandse waterschappen. Deze week meldde dagblad De Telegraaf dat opheffing van waterschappen 500 miljoen euro zou opleveren.

In een Tweede Kamerdebat met minister Piet-Hein Donner pleitte ook D66-Kamerlid Gerard Schouw maandag voor opheffing. Glas, tevens voorzitter van de Unie van Waterschappen: ,,In plaats van zich te verliezen in reorganisatiediscussies treffen de Nederlandse waterschappen liever maatregelen om de bevolking en het bedrijfsleven droge voeten te kunnen blijven verzekeren.”

Lees meer in Brabants Centrum van 17 november.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Remax-optimus Huidtherapie Geld en Makelaardij Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Filipe buisman optiek Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro