23:16:22    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 december 2012 17:09 uur, laatst gewijzigd op 05 december 2012 17:21 uur

Politiek kritisch op reststrokenplan

De politieke partijen in Boxtel hebben dinsdagavond stevige kritiek geleverd op de beleidsnota Snippergroen. ,,Wij zijn teleurgesteld in de uitwerking van de motie”, zei Jan Vervoorn van coalitiepartij Balans.

Wethouder Peter van de Wiel liet weten dat de gemeente nu incidenteel reststroken verhuurt, maar niet verkoopt. ,,In deze nota is wel degelijk sprake van een beleidswijziging. Vanaf 2007 hebben we geen grond meer verkocht, maar vanaf 1 januari 2013 gebeurt dat wél. Ik ben er bovendien van overtuigd dat dit nieuwe plan geld gaat opleveren, al gaan we er niet vanuit dat de gemeente hiermee de Zilvervloot binnenhaalt of substantiële inkomsten in de wacht sleept. Die zullen beperkt zijn, al houden we wel wat over.”

Ad van de Wetering (Boxtel Belang) was niet te spreken over de nota. ,,Er verandert niet veel ten opzichte van de huidige situatie. Dit plan levert de gemeente weinig op.” Jos Hegeman (D66) was duidelijk in zijn oordeel. ,,Ik zie weinig voordelen. Kijk maar naar de kanttekeningen, waaronder de opmerking dat het aantal grondstroken dat in aanmerking komt voor verkoop beperkt is.”

Dave van de Ven (SP) deed ook een duit in het zakje: ,,De kosten wegen niet op tegen de baten. Het is zinloos om de nota goed te keuren en vanaf 2013 van kracht te laten worden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Toverboom Geerts advies Filipe EmielTechniek Podium Boxtel Huidtherapie buisman optiek Doornmalen electro Geld en Makelaardij TopSlank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen