15:49:41    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 13 november 2013 01:09 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2013 09:54 uur

Politiek dubt nog over spoorplan

Politiek dubt nog over spoorplan

Op de foto: De dubbele spoorwegovergang in de Tongersestraat zorgt al decennia voor politieke discussie in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De fracties van PvdA/GroenLinks, SP en Boxtels Belang geven als verkeersoplossing voor de situatie bij de dubbele overweg in de Tongersestraat de voorkeur aan een fietstunnel. VVD voelt meer voor een autotunnel, terwijl D66 wel iets ziet in een combinatie van de twee varianten.

De coalitiepartijen Combinatie95 en InBox en de oppositiepartijen D66, Balans en CDA hebben de knoop nog niet doorgehakt en wachten met een keuze tot de raadsvergadering.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een massaal bezochte vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken. Negen insprekers voerden het woord, waaronder oud-verkeerswethouder Wim van der Zanden. Hij sprak op persoonlijke titel. ,,Boxtel is nog nooit zo dicht bij een oplossing geweest voor de dubbele spoorwegovergang. Ik wens de leden van de commissie en de gemeenteraad daarom veel wijsheid toe bij hun beslissing", zei Van der Zanden.

Eerder werd al duidelijk dat het Boxtelse college van B. en W. voorstander is van een fietstunnel en daarmee van afsluiting van de dubbele spoorwegovergang voor autoverkeer. Zij adviseert de gemeenteraad ook te kiezen voor een tunnel voor fietsers en voetgangers en eventueel hulpdiensten. Automobilisten moeten in deze variant via een verbrede Keulsebaan en een toekomstige weg tussen bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg worden gestuurd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Toverboom Beleef Boxtel Filipe buisman optiek