22:37:15    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 mei 2011 14:08 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2011 17:21 uur

Poezieroute in Boxtel en Liempde

Poezieroute in Boxtel en Liempde

Op de foto: Victor Vroomkoning en wethouder Anton van Aert nemen de Boxtelse poezieroute in gebruik. Vroomkonings gedicht 'Boxtel' is bevestigd aan de gevel van het gemeentehuis. (Foto: Gerard Schalkx).

Dichter Victor Vroomkoning, pseudoniem voor Walter van de Laar, heeft zondagochtend op de Markt in Boxtel een poezieroute in gebruik genomen. Hij deed dat met wethouder Anton van Aert.

Na de onthulling van het gedicht 'Boxtel', dat is bevestigd aan de voorgevel van het gemeentehuis, verzorgde Vroomkoning met enkele tientallen belangstellenden een wandeling langs de andere gedichten die in het centrum zijn opgehangen.

De route voerde onder meer langs Het IJscafe op de hoek van de Kruisstraat en de Rechterstraat. Hier groeide Vroomkoning op. Daarnaast wandelde hij over de Burgakker, voorbij de Sint-Petrusschool, en werd kasteel Stapelen bezocht.

De poezieroute is een initiatief van Maarten van den Elzen uit Uden. Andere dichters wier werk in Boxtel en Liempde is te zien, zijn Albert Megens en Jasper Mikkers. Megens' werk hangt aan de Esschebaan, Mikkers' gedichten zijn opgehangen in Liempde.

De poezieroute is ook in boekvorm verschenen en voor 7,50 euro verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc in Boxtel en de VVV-steunpunten in Boxtel en Liempde.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Remax-optimus Olieenzo Podium Boxtel Toverboom Filipe Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro