03:37:34    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 11 januari 2015 17:27 uur, laatst gewijzigd op 11 januari 2015 17:31 uur

Poëzie op hoog niveau in Boxtel

Poëzie op hoog niveau in Boxtel

Op de foto: Sara Eelen, een van de winnaars van de prefinale van DichtSlamRap, houdt een voordracht in café Te Temps Perdu in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De dichters Luuk Wojcik uit Roermond en Sara Eelen uit Zoersel in België hebben zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van DichtSlamRap, die op 29 januari wordt gehouden in café Le Temps Perdu in Boxtel. In hetzelfde café werd de prefinale gehouden waaraan acht poëten meededen.

Onder de deelnemers was de Boxtelse tekstschrijver en componist Wim Kuipers, die tijdens zijn optreden koos voor het gedicht 'Gras' en een muzikale uitvoering van 'Allemaal kampioen'. Kuipers behoorde niet tot de winnaars, maar liet een prima indruk achter.

Dat deed ook de pas 17-jarige dichteres Lisette Ntukabumwe uit Breda, die prachtige poëzie voordroeg. Voor Lisette is gedichten schrijven een mentale en fysieke verslaving, zo bekende ze in Boxtel. Ze nam al deel aan de Kunstbende en theaterfestival Boulevard, maar viel in Le Temps Perdu af in de tweede ronde.

Dat gold ook voor de Drentse Ria Westerhuis, die een pakkende slamvoordracht hield waarmee ze een plek in de tweede ronde verdiende. Daarin waren Luuk Wojcik en Sara Eelen volgens de jury echter beter. Voor Eelen was het een mooie bekroning. Ook vorig jaar kwam ze ver in Boxtel, maar viel ze af in een sterker deelnemersveld. Wojcik is een gelauterd dichter die komende week meedoet aan de halve finale van het NK Poetryslam.

Brabants Centrum staat donderdag 15 januari uitgebreid stil bij DichtSlamRap en laat meer dichters aan het woord. De finale van het poëziefestival wordt donderdag 29 januari vanaf 20.00 uur gehouden in Le Temps Perdu. Meer weten? Kijk op www.dichtslamrap.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek buisman optiek Filipe Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Geerts advies