18:47:39    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 juni 2013 17:28 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2013 17:32 uur

Ploeg Koen de Kort pakt geel

Ploeg Koen de Kort pakt geel

Op de foto: Koen de Kort voor de camera van Studio Sport, net na de aankomst in Bastia. Ploegmaat Marcel Kittel pakte het geel en rijdt ook in groen (puntenklassement) en wit (jongerenklassement). (Marc Cleutjens).

De Duitse sprinter Marcel Kittel, ploeggenoot van Koen de Kort in de Tour de France, heeft de eerste etappe van de honderdste editie van La Grande Boucle gewonnen. Kittel, boegbeeld van Argos-Shimano, troefde alle andere sprinters af in de straten van Bastia op het Middellandse Zee-eiland Corsica.

Opmerkelijk was dat De Kort in een voorbeschouwing tijdens Studio Sport al voorspelde dat Kittel een van de grootste kanshebbers op de eindzege zou zijn. Amper een uur later nadat De Korts woorden waren uitgezonden, spurtte Kittel als eerste over de meet.

De eindsprint kende een chaotisch verloop omdat een bus van de ploeg Green Edge de stellage van de finish raakte en de finish verplaatst dreigde te worden. In de slotkilometers waren er ook enkele grote valpartijen waarbij nogal wat kanshebbers op de sprintzege uitgeschakeld werden, onder wie Andre Greipel.

De Kort toonde zich blij voor zijn ploeggenoot Kittel. ,,Nadat hij vorig jaar vroegtijdig moest afhaken, neemt hij nu op een geweldige manier revanche", zei De Kort voor de camera van Studio Sport. ,,Het was een chaotische finish, die ene valpartij vond echt vlak naast mij plaats en het had niet veel gescheeld of ik had erbij gelegen."

Marcel Kittel gaat zondag 30 juni in de tweede etappe van Bastia naar Ajaccio van start in de gele trui.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Olieenzo Toverboom Podium Boxtel Huidtherapie Alfa Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro Elan Bikes support buisman optiek