19:38:51    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 11 mei 2013 12:03 uur, laatst gewijzigd op 11 mei 2013 12:11 uur

Petitie herinvoering starterslening

De politieke partij Combinatie95 is gestart met een petitie voor de herinvoering van de starterslening in de gemeente Boxtel. Het college van B. en W. heeft laten weten dat zij het belangrijk vindt starters te ondersteunen en dat zij een college- en raadsvoorstel aan het voorbereiden is over de mogelijke herinvoering van deze lening die jongeren helpt bij de financiering van een koopwoning.

De gemeente Boxtel zette de starterslening per 1 januari 2013 stop, omdat het rijk en de provincie stopten met de medefinanciering van deze constructie. Inmiddels heeft de rijksoverheid weer geld beschikbaar gesteld voor deze lening. Voordat starters hier gebruik van kunnen maken, is het ook nodig dat de gemeente weer budget beschikbaar stelt. De rijksoverheid financiert namelijk vijftig procent van de lening. Dat was voor Combinatie95 aanleiding om in maart het college van B. en W. te verzoeken ook in de gemeente Boxtel deze starterslening weer in te voeren.

Het college liet weten dat het college- en raadsvoorstel over de herinvoering van de starterslening in voorbereiding is. In de maand juni wordt een besluit verwacht. Jongeren van Combinatie95 zijn inmiddels een petitie gestart om het belang van deze lening extra te benadrukken. Klik hier voor de petitie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Meubelmakerijdenberg TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Geerts advies Toverboom Huidtherapie