21:06:06    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 oktober 2012 13:29 uur, laatst gewijzigd op 16 oktober 2012 13:48 uur

Pentekeningen van Essche plekken

Pentekeningen van Essche plekken

Op de foto: In het Haarense gemeentehuis hangen tot en met 22 november pentekeningen van Peter van der Velden.

In het gemeentehuis in Haaren hangen tot en met donderdag 22 november pentekeningen van de tekenaar Peter van der Velden. Hij selecteerde voor de expositie kunstwerken van plekken in Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel.

Van der Velden woont zelf in Haaren, maar heeft ook tekeningen gemaakt van bekende gebouwen in de dorpen eromheen. Zo hangt de Sint-Willibrorduskerk uit Esch in het gemeentehuis en ook villa ’t Semke aan de Koningsweg, een boerderij aan de Broeklaan en andere Essche dorpsbeelden.

De tentoonstelling is tot en met donderdag 22 november te bezichtigen in het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein te Haaren. Bezoekers kunnen één of meerdere tekeningen uitkiezen waarvan zij een kopie willen hebben. Bij de receptie zijn reproducties te koop. De opbrengst gaat naar stichting Awaka van Sander Kesseler. Meer informatie: www.sanderinoeganda.nl.

Klik op dit artikel voor een selectie van de tekeningen met Essche dorpsbeelden.

Auteur: Annelieke van der Linden

Foto's

Pentekeningen van Essche plekken Pentekeningen van Essche plekken Pentekeningen van Essche plekken

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Remax-optimus TopSlank Elan Bikes support buisman optiek Toverboom Podium Boxtel Doornmalen electro EmielTechniek Geld en Makelaardij Alfa Olieenzo Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie