13:38:47    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 01 september 2014 09:18 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2014 09:22 uur

'Pensioengeld fossielvrij beleggen'

\'Pensioengeld fossielvrij beleggen\'

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel ondertekende de brief aan het ABP met daarin de oproep om pensioengeld fossielvrij te beleggen.

Zeventien maatschappelijke organisaties roepen het Nederlands grootste pensioenfonds ABP op te stoppen met het investeren van Nederlands pensioengeld in de fossiele industrie zoals olie-, kolen- en gasbedrijven. De brief is mede ondertekend door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel.

De oproep is een initiatief van Fossielvrij NL dat maandag de brief overhandigt aan het ABP. De brief is verder ondertekend door Oxfam Novib, Hivos, Greenpeace, Urgenda, Milieudefensie en een aantal hoogleraren. Alle ondertekenaars samen hebben een achterban van ongeveer 1 miljoen mensen.

Zij wijzen het ABP op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en vragen het fonds geld terug te trekken uit bedrijven zoals Shell, Exxon Mobil en Chevron die een grote negatieve invloed hebben op het klimaat. De brief wordt maandag aan de directie van het ABP aangeboden in Den Haag.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Remax-optimus Elan Bikes support Alfa Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Toverboom Filipe Beleef Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Doornmalen electro