19:28:06    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 januari 2013 16:15 uur, laatst gewijzigd op 08 januari 2013 16:21 uur

Pauselijke eer voor Jos van de Loo

Pauselijke eer voor Jos van de Loo

Op de foto: Jos van de Loo ontvangt de pauselijke onderscheiding Pro ecclesia et pontifice uit handen van pastoor Harry van den Tillaart. (Foto: Gerard Schalkx).

Voorzitter Jos van de Loo (86) van het Theresiakoor werd zaterdagavond aan het eind van de eucharistieviering in de Sint-Theresiakerk te Lennisheuvel flink verrast. Uit handen van pastoor Harry van den Tillaart ontving hij de pauselijke onderscheiding Pro ecclesia et pontifice.

Van de Loo kreeg de onderscheiding vooral voor zijn inzet en verdiensten voor het Theresia- én het Boxtelse Verrijzeniskoor. De geboren en getogen Lennisheuvelnaar is inmiddels zestig jaar lid van het Theresiakoor, waarvan ongeveer tien jaar als voorzitter. ,,Die functie oefen ik nog altijd met heel veel plezier uit, vandaar dat ik nog wel even wil aanblijven als preses. Ik probeer het zo lang mogelijk vol te houden. Bij het verrijzeniskoor heb ik gezien mijn gevorderde leeftijd een stapje terug gedaan en het administratieve werk, zoals het maken van programma’s voor het koor, overgeheveld aan de dirigent.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Podium Boxtel Beleef Boxtel EmielTechniek TopSlank Remax-optimus Alfa Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support buisman optiek Toverboom Doornmalen electro