06:00:04    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 november 2011 03:28 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2011 11:24 uur

Paul Hermans prins van Eendengat

Paul Hermans prins van Eendengat

Op de foto: Prins Paul d'n Urste (Paul Hermans) en adjudante Angelique Verheule. (Foto: Henk van Weert).

Eendengat heeft op 11-11-'11 Paul Hermans verwelkomd als nieuwe carnavalsprins. De Agterblijvers wonnen overtuigend het Kwekdeuntjesfist. 'Ut Haontje' (verwijzend naar de torenhaan van de Sint-Petrustoren die liever eend wil zijn) is het nieuwe Boxtelse carnavalslied.

In hofpaleis Denziz voltrok zich vrijdagavond een drukbezochte en gezellige feestavond bij aanvang van het nieuwe leutseizoen. Dat ging van start met de vertolking van liefst twaalf liedjes, waarvan de vertolkers meedongen naar de grote muziekprijs van Eendengat, de Eendison. Kees Berkelmans ontpopte zich daarbij als een enthousiaste presentator.

De Knokkers, sinds 44 jaar de animators van het Boxtelse jeugdcarnaval, leidden de onthulling van Prins Carnaval in. Dat uiteindelijk hun lid Paul Hermans de narrenkap op kreeg gezet door president Jan de Koning van de Stichting Openbaar Carnaval was echter ook voor 'de groene schorten' een complete verrassing. De kersverse koldervorst ontpopte zich direct als een vlotte spreker die een indrukwekkende inauguratierede hield. 'Dons of vere, carnaval kunde nie vruug zat lere' is het motto van prins Paul d'n Urste. Zijne doorluchtige hoogheid koos Angelique Verheule als zijn adjudante; zij was dertig jaar geleden de eerste jeugdprinses van Eendengat.

Het tweetal stond eerder op de avond als zangduo op de planken met een inzending voor het Kwekdeuntjesfist waarin het motto al werd bezongen. Dat lied werd echter niet gekozen tot Boxtels carnavalslied; die eer viel carnavalsvereniging De Agterblijvers te beurt. De Eendison reikte prins Paul uit aan de zangers Frank van Heesch en Robert Huijberts, die aansluitend nogmaals de winnende kwekhit vertolkten: 'Ut Haontje'. De oudste carnavalsvereniging van Boxtel viert in februari voor de 55e keer het leutfestijn in clubverband en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan, beloofde Van Heesch. 

De nieuwe pretmonarch  van Eendengat is een veelzijdig Boxtelaar. Hij is onder meer bestuurslid van evenementenstichting Boxtel Vooruit en de Stichting Brede Scholen Boxtel, maar ook de grote animator achter reus Jas de Keistamper en zijn gevolg. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de circustheaterschool. In het dagelijks leven is de geboren Limburger werkzaam bij ROC Tilburg, een regionaal opleidingscentrum. Eerder was hij directeur van De Spelelier, de school voor openbaar onderwijs in Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg TopSlank Toverboom buisman optiek Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen