08:37:48    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 mei 2011 20:31 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2011 10:05 uur

Pastoor Jo de Jong overleden

Pastoor Jo de Jong overleden

Op de foto: Pastoor Jo de Jong, gefotografeerd tijdens een viering bij de Luisselse kapel in 2010 (Foto: Peter de Koning).

Emeritus pastoor Jo de Jong van de Heilig Hartparochie is dinsdag geheel onverwacht overleden. De Jong nam in 2005 afscheid na 25 jaar verbonden te zijn geweest aan de Breukelse kerk.

In 1980 werd De Jong in Boxtel benoemd en ontpopte hij zich tot een betrokken pastoor, die veel aandacht had voor de jeugd in zijn parochie. Naast zijn werkzaamheden in de Heilig Hartkerk was de pastoor geestelijk adviseur van boerenbond NCB, later ZLTO.

In de buurtschap Luissel wordt hij herinnerd als een pastoor die veel belangstelling had voor de bewoners; tweemaal per jaar ging hij voor in een eucharistieviering op het erf van Sint-Willibrordus, zoals hij het terrein rondom de Luisselse kapel meestal noemde.

Pastoor De Jong is zaterdag begraven. De uitvaartdienst vond plaats in de Heilig Hartkerk, nadien volgde de begrafenis op het naastgelegen kerkhof.

Lees een uitgebreid in memoriam in Brabants Centrum van donderdag 26 mei.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Huidtherapie Toverboom Filipe Doornmalen electro Beleef Boxtel TopSlank Olieenzo Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen