22:24:39    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 juli 2012 12:52 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2012 12:56 uur

Pastoor Goedhart neemt afscheid

Pastoor Goedhart neemt afscheid

Op de foto: Uit handen van burgemeester Jan Pommer kreeg pastoor Piet Goedhart zondagochtend een koninklijke onderscheiding tijdens zijn laatste eucharistieviering in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk).

In een volle Sint-Lambertuskerk heeft pastoor Piet Goedhart zondagochtend afscheid genomen van de Gemondse parochie. Van burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel ontving de pastoor een koninklijke onderscheiding.

,,U was een échte dorpspastoor en maakte daarbij geen onderscheid tussen Gemondenaren die frequent in de kerk kwamen en de andere inwoners. Voor u waren ze allemaal onderdeel van uw gemeente", zo sprak Pommer. ,,Gemonde verliest een zeer betrokken pastoor. Het is een afscheid met een randje: er zijn veel mooie momenten maar afscheid nemen is altijd moeilijk."

Goedhart ging zondagochtend voor de laatste keer voor in de eucharistieviering in de Sint-Lambertuskerk. De pastoor had zichtbaar moeite met het afscheid van Gemonde. Alle aanwezigen ontvingen een door hem geschreven boekje met als titel: 'Mijn mooiste jaren als dorpspastoor'. ,,De jaren in Gemonde zijn voor mij heel bijzonder geweest. Er is niks mooiers als dorpspastoor te mogen zijn", aldus Goedhart.

Na afloop van de eucharistieviering kwamen de parochianen samen in de pastorietuin waar de twee Gemondse gilden de vendelgroet brachten en pastoor Goedhart en huisgenote Ria van de Veerdonk uitgebreid afscheid konden nemen van alle Gemondenaren.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Geerts advies Elan Bikes support Olieenzo Toverboom Podium Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Huidtherapie TopSlank buisman optiek Alfa