09:20:42    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 juni 2014 08:50 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2014 09:03 uur

'Parkeren wordt een probleem...'

\'Parkeren wordt een probleem...\'

Op de foto: De Baandervrouwenlaan in de Boxtelse wijk Selissenwal gaat vanaf maandag 16 juni op de schop. (Foto: Henk van Weert).

Bewoners van de Baandervrouwenlaan in Boxtel zijn vooral bezorgd over de beperkte parkeermogelijkheden tijdens de reconstructie van hun straat. Aannemingsbedrijf Jan van den Boomen uit Liempde start maandag 16 juni met de werkzaamheden.

Zo’n dertig buurtbewoners bezochten donderdag 5 juni de informatieavond in gemeenschapshuis De Walnoot. Daar gaven medewerkers van de aannemer samen met projectleider Peter van den Oetelaar van de gemeente Boxtel uitleg over het herinrichtingsproject dat in vier fasen wordt uitgevoerd. De straat wordt een 30-kilometerzone met vrijliggende fietspaden. Ook wordt de riolering vernieuwd.

Inhoudelijk hadden de bewoners weinig vragen. Wel uitten zij hun zorgen over de mogelijkheden om hun auto te parkeren. Nu al staan de parkeerplaatsen altijd vol, gaven meerdere sprekers aan. Hun voorstel om tijdens de reconstructie tijdelijk ook auto's te mogen plaatsen op grasveldjes in de buurt, wordt door de gemeente onderzocht. Een gemiste kans, vonden enkele bezoekers: ,,Erg naïef om daar niet vooraf bij stil te staan…”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Remax-optimus Alfa Huidtherapie Elan Bikes support Geerts advies TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Toverboom buisman optiek