08:39:01    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 april 2014 13:48 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2014 08:48 uur

‘Palmpaasoptocht is mooie traditie’

‘Palmpaasoptocht is mooie traditie’

Op de foto: De deelnemende kinderen gingen met hun paasstokken via Residentie De Dommel naar de Markt om een lentegroet te brengen aan burgemeester Mark Buijs. (Foto: Annelieke van der Linden).

Door de Boxtelse straten trok zondag een kleurige stoet kinderen en ouders. Voor de 54e keer werd een Palmpaasoptocht georganiseerd. Zo’n tweehonderd kinderen namen deel aan de activiteit en brachten op de Markt een lentegroet aan burgemeester Mark Buijs.

Het vertrekpunt was Residentie De Dommel aan het Molenpad. Vervolgens liepen de kinderen via de Clarissenstraat naar de Markt. Kinderkoor Carmida en jeugdleden van de Gildenbondsharmonie zorgden voor de muzikale opluistering door ’Palm, Palm-Pasen’ te zingen en te spelen. ,,Het is leuk om jaarlijks mee te lopen”, zei Irene Assmann (10) van Carmida, die voor de gelegenheid zelf ook een stok had versierd. ,,We hebben net de tekst op papier gekregen, maar ik ken dit liedje wel uit mijn hoofd.”

Burgemeester Mark Buijs voelde zich vereerd met de lentegroet die de jonge deelnemers uitbrachten. ,,Aan jullie stokken zitten veel groene bladeren, een teken dat de lente al volop is begonnen.” Hij verrichtte de trekking van de loting. Twee paashazen kozen de twee mooiste paasstokken uit. Marion de Koning van stichting Boxtel Vooruit, die de organisatie van de Palmpaasoptocht op zich neemt, schatte dat zo’n tweehonderd kinderen aanwezig waren. ,,Het is ieder jaar weer een mooie traditie.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Remax-optimus Toverboom Podium Boxtel Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Alfa Doornmalen electro Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij