19:58:17    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 10 maart 2013 16:16 uur, laatst gewijzigd op 10 maart 2013 16:20 uur

Palmpaasoptocht in aantocht

Palmpaasoptocht in aantocht

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers ontving vorig jaar enkele maanden voor zijn afscheid de deelnemers aan de Palmpaasoptocht op de Markt in Boxtel. Jaarlijks doen honderden kinderen mee aan deze fraaie traditie. (Foto: Peter de Koning).

Stichting Boxtel Vooruit organiseert zondag 24 maart voor de 53e keer de jaarlijkse palmpaastocht. De snoeistokken zijn zaterdag 16 maart tussen 12.00 en 14.00 uur af te halen bij een speciale stand voor het gemeentehuis op de Markt.

Ruim vijfhonderd zingende kinderen en hun begeleiders vormen 24 maart vanaf 12.00 uur een kleurrijke stoet die start bij residentie De Dommel aan het Molenpad. Daar wordt een lootje aan hun palmstok bevestigd.

Onder muzikale begeleiding vertrekken ze naar het gemeentehuis op de Markt om een traditionele lentegroet te brengen aan burgemeester Hans van Brummen. Het Sint-Petruskoor brengt het ’Gloria Laus’ en het ’Palm, Palm Pasen’ ten gehore en de burgemeester trakteert alle deelnemende kinderen op een chocolade paasei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Alfa Remax-optimus Podium Boxtel Toverboom buisman optiek Elan Bikes support TopSlank Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht