02:53:26    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 13 oktober 2011 11:21 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2011 16:29 uur

Pakketdienst GLS naar Ladonk

Pakketdienst GLS naar Ladonk

Op de foto: Pakketdienst GLS is sinds begin oktober gevestigd op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Pakketdienst General Logistics Systems Netherlands (GLS) is van het Zuid-Limburgse Ittervoort naar Boxtel verhuisd. GLS heeft begin oktober een distributiecentrum voor vrachtgoederen geopend op bedrijventerrein Ladonk, waarmee het filiaal in Ittervoort komt te vervallen. Het bedrijf is gevestigd in het pand van voormalig transportbedrijf Veenstra & Wiersma op de hoek Mijlstraat-Schouwrooij.

GLS verzorgt pakket- en expressdiensten aan ruim 225.000 klanten in Europa. Daarnaast heeft het bedrijf samenwerkingsverbanden over de hele wereld. GLS heeft 36 overslagpunten en 678 depots verspreid over Europa. Dagelijks worden 18.000 vrachtwagens ingezet om pakketten te bezorgen. Ook beschikt het bedrijf over vijf vrachtdepots en biedt zij opslagmogelijkheden aan. Naast zakelijke klanten kunnen ook particulieren pakketten laten versturen via GLS. Het bedrijf wil in de toekomst 800 afgeefpunten voor pakketten inrichten.

TROTS

Algemeen directeur Milo Kars van GLS Netherlands is erg in zijn nopjes met de nieuwe vestiging. ,,We zijn heel trots dat we in Boxtel aan de slag kunnen. Dit is voor ons bedrijf zowel op economisch als ecologisch gebied een prima uitvalsbasis en een flinke stap voorwaarts in vergelijking met het filiaal in Ittervoort. Het vloeroppervlak neemt door de verhuizing toe van 2.400 vierkante meter in Zuid-Limburg naar 3.200 in Boxtel, terwijl de nieuwe vestiging ook helemaal is afgestemd op onze wensen en bedrijfsvoering”, aldus Kars.

,,Een groot voordeel is dat we hier vlakbij de snelweg zitten en veel dichter dan eerst het geval was in de nabijheid van de belangrijke economische centra Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Het aantal kilometers dat we rijden neemt bovendien dagelijks af met 1.200 kilometer, waarmee het brandstofverbruik fors daalt en we er dus uit het oogpunt van het milieu ook goed aan doen ons in Boxtel te vestigen. Voor ons tellen die ecologische voordelen heel zwaar. Met de verhuizing hopen we in deze regio uiteraard ook nieuwe klanten te werven.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars en Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Toverboom TopSlank Beleef Boxtel Doornmalen electro Remax-optimus Podium Boxtel Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Filipe Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij