00:44:25    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 mei 2011 12:56 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2011 13:02 uur

Pagaai trots op kanolagune

Pagaai trots op kanolagune

Op de foto: Clublid Thea Verhoeven van De Pagaai glijdt vanaf een hellingbaan in de nieuwe lagune van kanoclub De Pagaai en neemt de fraaie voorziening daarmee in gebruik. (Foto: Albert Stolwijk).

Met de opening van de lagune bij het clubgebouw van kanovereniging De Pagaai, heeft wethouder Peter van de Wiel zondag opnieuw een belangrijk onderdeel van het project Dommel door Boxtel in gebruik genomen. Dankzij de lagune kunnen kanoers vanaf de Voetboog rechtstreeks de Dommel opvaren voor het welbekende Rondje Boxtel. De Pagaai hield zondag een open dag.

De aanleg van de lagune - compleet met een fraaie houten aanlegsteiger - viel dit jaar samen met het twintigjarig bestaan van De Pagaai. Clubvoorzitter Leon van der Eerden stak bij de opening niet onder stoelen of banken dat zijn kleine vereniging met ongeveer dertig leden heel trots is op het resulaat. ,,De lagune en de steiger passen prima in het landschap en nodigen uit om lekker te gaan varen op de Dommel."

Wethouder Peter van de Wiel complimenteerde de vrijwilligers van De Pagaai met het resultaat. ,,De lagune is weer een fraai onderdeel van het project Dommel door Boxtel. Eerder werd al een glijgoot in gebruik genomen, werd een vistrap aangelegd en werden de oevers verbreed en opnieuw ingericht." Dankzij De Pagaai wordt de Dommel beter beleefbaar. ,,Natuurontwikkeling gaat hier hand in hand met toerisme en recreatie", aldus Van de Wiel.

Meer informatie over het Rondje Boxtel bij De Pagaai is verkrijgbaar via www.depagaai.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe buisman optiek Huidtherapie Meubelmakerijdenberg TopSlank Geld en Makelaardij Olieenzo Remax-optimus Podium Boxtel Toverboom Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro