14:38:42    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 juli 2011 13:41 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2011 14:14 uur

Paardenwei wordt wandelparkje

Nog dit najaar moet gestart worden met de werkzaamheden om de voormalige paardenwei aan de Brede Heide in Lennisheuvel in te richten als wandel- en recreatieparkje. De gemeente Boxtel start binnenkort de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Met de herinrichting van het terrein gaat een langgekoesterde wens van de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL) in vervulling.

De CROL maakt zich namens de inwoners van Lennisheuvel al lange tijd hard voor een groene herinrichting van het terrein. ,,We zijn bang dat we anders ’vast komen te zitten’ aan het bedrijventerrein Vorst”, zegt Toon van Grinsven van de commissie. ,,Lennisheuvel moet een mooi groen dorp blijven en het is van belang dat de voormalige paardenwei een uitstraling krijgt die past bij het buitengebied.”

Om te kunnen starten met de werkzaamheden moet eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden. ,,De voormalige paardenwei heeft een agrarische bestemming, dit moet worden aangepast”, legt Van Grinsven uit. De gemeente Boxtel maakte deze week bekend dat er nog een ruimtelijke onderbouwing moet worden opgesteld waarna het ontwerpbesluit ter inzage zal worden gelegd. Van Grinsven: ,,We hopen in oktober aan de slag te kunnen. De plannen zijn helemaal klaar en de aannemer kan direct beginnen.”

De CROL roept inwoners van Lennisheuvel op mee te denken over een naam voor het nieuwe park. Men kan deze doorgeven via e-mailadres wijkberaad@lennisheuvel.nl.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank EmielTechniek Alfa Toverboom Geld en Makelaardij Filipe Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Beleef Boxtel Elan Bikes support buisman optiek Huidtherapie