07:51:44    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 maart 2014 19:07 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2014 19:27 uur

PPA start formatie in Gestel

PPA start formatie in Gestel

PPA-lijsttrekker Ed Mathijssen heeft vrijdag de eerste oriënterende (coalitie)gesprekken gevoerd met collega's van de PvdA, D66 en de VVD. PPA groeide woensdag uit tot de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel en neemt daardoor het voortouw bij de formatiebesprekingen. 

PPA, dat staat voor Plaatselijke Politieke Alliantie, kreeg 26,6 procent van de stemmen en en mag daarmee zes van de 21 beschikbare zetels bezetten. De partij van de huidige wethouder Mathijssen heeft nu vier zetels in de gemeenteraad. Coalitiegenoot DorpsGoed bleef steken op vier zetels, terwijl de andere partij in het college van B. en W., het CDA, een zetel inleverde en van vier naar drie ging.    

,,We hebben afgesproken om nu nog even niets over de inhoud van de eerste verkennende gesprekken te zeggen. Maandag praat ik verder met de lijsttrekkers van de andere partijen DorpsGoed, De Gestelse Coalitie en het CDA", liet Mathijssen vrijdagavond weten. ,,Daarna bekijken we of een tweede gespreksronde nodig is. Na terugkoppeling met alle partijen verwacht ik dat we eind volgende week naar buiten treden over de voortgang van het formatieproces."

Mathijssen, die zijn werk als wethouder graag wil voortzetten, hoopt donderdag 24 april tijdens de al geplande raadsvergadering in Sint-Michielsgestel klare wijn te schenken over de coalitie. ,,Dat is over een maand, dus al vrij snel. Maar ik verwacht dat we er tegen die tijd wel uit zijn."  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Elan Bikes support Geerts advies TopSlank Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel EmielTechniek Alfa Podium Boxtel Huidtherapie Remax-optimus Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen