16:02:44    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 oktober 2011 09:40 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2011 11:04 uur

Ouders Molenwijkschool verdeeld

Ouders Molenwijkschool verdeeld

Op de foto: Jenaplanschool Molenwijk aan de Achterberghstraat is aangewezen om te verhuizen naar de wijk Munsel/In Goede Aarde. (Foto: Henk van Weert).

Iets meer dan de helft van het aantal ouders van jenaplanschool Molenwijk vindt verhuizing van deze school naar de wijk Munsel/In Goede Aarde geen goed plan. Dat blijkt uit een enquête door de medezeggenschapsraad van de school.

Voorzitter André Kamping van de medezeggenschapsraad (MR) van de Molenwijkschool bevestigt de woorden van SP-fractievoorzitter Eric van den Broek. Die meldde dat maandag tijdens de begrotingsbehandeling in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken dat de ouders ’faliekant’ tegen verplaatsing van de school zijn.

Kamping gaf wel aan dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen ouders van leerlingen die in de wijken Selissenwal en Breukelen en hen die in Munsel of In Goede Aarde woonachtig zijn. De eerste groep is in overgrote meerderheid tegen, onder meer omdat de drukke Brederodeweg overgestoken moet worden en omdat de school te kort bij de rijksweg A2 (locatie De Kleine Aarde) gesitueerd lijkt te worden. ,,Iets meer dan de helft van de ouders heeft het enquêteformulier ingevuld. Van deze groep is tussen de 50 en 60 procent tegen verplaatsing van de school”, aldus MR-voorzitter Kamping.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank EmielTechniek Filipe buisman optiek Meubelmakerijdenberg Olieenzo Elan Bikes support Geerts advies Beleef Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Alfa Doornmalen electro Geld en Makelaardij Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen