09:06:36    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 juni 2014 15:23 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2014 15:24 uur

Oude bakstenen naar Barrierweg

Oude bakstenen naar Barrierweg

Op de foto: De monumentale boerderij aan de Barrierweg in Liempde wordt gerestaureerd en is in beeld als informatie- en bezoekerscentrum. (Foto: Peter de Koning).

Vrijwilligers zijn woensdag gestart met de gedeeltelijke sloop van een oude boerderij aan de Kildonkseweg in Heeswijk-Dinther. Baksteentjes worden hergebruikt voor de restauratie van de monumentale boerderij aan de Barrierweg in Liempde.

De boerderij is een oud pand waarbij een gedeelte van de muren wordt vervangen. SPPiLL heeft een aantal vrijwilligers ingezet die meehelpen met de sloop van de huidige muur en mag de baksteentjes hergebruiken voor de restauratie van de boerderij aan de Barrierweg 4.

In de boerderij wil SPPiLL een cultuur- en landschapshistorisch informatiecentrum realiseren. Er is nog geen definitief besluit genomen over de invulling van het informatiecentrum. In de komende maanden krijgen de conceptplannen steeds meer vorm en gaat een architect tekenen en ontwerpen.

Het is hierbij belangrijk om de historische waarde van het pand te behouden. ,,Als je gaat herstellen, dan is het belangrijk om originele materialen te gebruiken”, zegt Arnold van den Broek (foto) van de projectgroep. ,,Via stichting De Brabantse Boerderij zijn wij in contact gekomen met de eigenaar van de boerderij in Heeswijk-Dinther. In het kader van duurzaamheid is het goed dat wij de materialen mogen hergebruiken.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 juni.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Filipe EmielTechniek Olieenzo Meubelmakerijdenberg Alfa TopSlank Geerts advies Toverboom Geld en Makelaardij