13:06:44    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 juni 2014 22:57 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2014 23:03 uur

Oranje vernedert Spanjaarden

Oranje vernedert Spanjaarden

Op de foto: De leden van buurtvereniging Van Merheimstraat juichen als Oranje na een 1-0 achterstand langszij komt dankzij een doelpunt van Robin van Persie. (Foto: Peter de Koning).

Wat niemand vooraf had durven dromen, heeft het Nederlands voetbalelftal vrijdagavond voor elkaar gekregen. Winnen van Spanje, de rivaal waarvoor vier jaar geleden tijdens het WK in Zuid-Afrika nog het hoofd moest worden gebogen. En hoe! Een prachtige zege met 5-1 dankzij stuk voor stuk fraaie doelpunten.

Heel het Oranjelegioen juicht momenteel. Oók in Boxtel: onder andere in De Loods, waar de leden van buurtvereniging Van Merheimstraat gezamenlijk naar het eerste duel van hun favorieten keken.

Oranje kwam nauwelijks aan de bak in de eerste helft, ondanks een vroege kans om te scoren. De openingstreffer maakte Spanje, maar vlak voor rust kwam Oranje langszij dankzij een doelpunt van Robin van Persie.

In de tweede helft waren de elf van bondscoach Louis van Gaal oppermachtig en scoorden achtereenvolgens Arjan Robben, Stefan de Vrij en nogmaals zowel Van Persie en Robben. Oranje vernedert de regerend wereldkampioen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Filipe Meubelmakerijdenberg buisman optiek Geld en Makelaardij TopSlank EmielTechniek Alfa Podium Boxtel Olieenzo Remax-optimus