05:29:10    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 juli 2011 16:16 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2011 16:19 uur

Opruimen nog in volle gang

Opruimen nog in volle gang

Diverse medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel zijn samen met aannemers nog altijd druk bezig om takken, bladeren en bomen op te ruimen. Na het noodweer van dinsdag 28 juni was de chaos in Boxtel, Lennisheuvel en Esch groot. Ruim een week na dato zijn de gevaarlijkste situaties opgelost, maar voorlopig is men nog lang niet klaar met het herstellen van de schade.

Na het noodweer bleek de schade met name in Boxtel, Lennisheuvel en Esch groot te zijn. Honderden bomen vielen om en veroorzaakten schade aan auto’s en wegen. De schade wordt door de gemeente Boxtel geschat op ruim 100.000 euro. De brandweer, medewerkers van Openbare Werken en WSD en diverse aannemers zijn vanaf dinsdagavond bezig geweest om de schade te inventariseren en de gevaarlijkste situaties op te lossen. Ook in het weekeinde werd door hen doorgewerkt om Boxtel weer veilig te maken. Op sommige plekken werd het asfalt opengereten door omgewaaide bomen en kwamen enkele leidingen bloot te liggen.

Ook deze week werd nog volop gewerkt om de schade te herstellen. Op diverse plekken zijn er gevaarlijk hangende takken die weggehaald moeten worden. Met name rond de hoofdwegen van Boxtel, waaronder de Bosscheweg, was het volgens de gemeente nog gevaarlijk. ,,We zijn eigenlijk nog steeds bezig met het in kaart brengen van alle situaties”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Boxtel. ,,De ravage is omvangrijk en het kost veel tijd om een goed overzicht te hebben. We verwachten dat het opruimen nog enkele weken in beslag zal nemen.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Podium Boxtel Geerts advies EmielTechniek Filipe Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Alfa Doornmalen electro