01:38:27    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 28 juni 2014 12:47 uur

Oproep tot protest tegen schaliegas

Oproep tot protest tegen schaliegas

Op de foto: In de Ster ZLM Toer werd zondag geprotesteerd tegen schaliegas, op diverse wagens van de wielerorganisatie werden stickers geplakt. Liempdenaar Ad de Kort, chauffeur van een gastenwagen, plakte de eerste sticker. (Foto: Marc Cleutjens).

Tot woensdag 9 juli kunnen bezwaren worden ingediend op de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau voor het milieuonderzoek naar schaliegas. Milieudefensie, Brabant Water en Schaliegas Vrij Nederland dienen een zienswijze in en ook de gemeente Boxtel gaat bezwaar maken tegen het rapport én roept inwoners op dit ook te doen.

Uit de conceptnotitie zou blijken dat er weinig locaties in Nederland zijn waar niet geboord mag worden. Ook zouden er mogelijk gevolgen zijn voor het grondwater als de boringen worden doorgezet. Boxtel heeft inmiddels een opzet voor de zienswijze klaar en zal deze volgende week versturen. Ook inwoners worden opgeroepen om zienswijzen in te dienen en daarmee te protesteren tegen (proef)boringen in hun woonplaats.

Om Boxtelaren te stimuleren een zienswijze in te dienen, is op de website van de gemeente Boxtel een voorbeeldbrief te vinden. Ook staan argumenten tegen schaliegas op de website, de inwoners kunnen deze gebruiken in hun brief aan het ministerie. Klik hier voor meer informatie over het indienen van een zienswijze.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Alfa Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support buisman optiek Podium Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Doornmalen electro TopSlank Café zaal Kloosterzicht