22:07:40    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 juni 2014 10:46 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2014 10:46 uur

Oplossingen voor plastic afval

Oplossingen voor plastic afval

Op de foto: Havoleerlingen leggen aan wethouder Herman van Wanrooij uit hoe hun versnipperaar werkt. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

In de raadzaal van de gemeente Boxtel presenteerden havoleerlingen van het Jacob-Roelandslyceum woensdag een oplossing voor de inzameling van plastic afval. De leerlingen van de specialisatie Technasium gingen in opdracht van de gemeente op zoek naar andere mogelijkheden voor de verwerking van plastic.

In Boxtel wordt het plastic afval verzameld in grote zakken die bewoners aan de straat kunnen zetten en door de gemeente worden opgehaald. ,,Het zijn heel grote zakken en we vonden het een mooie uitdaging voor de scholieren om hier een meer praktische oplossing voor te bedenken”, legde beleidsmedewerker Desiree Boots van de gemeente Boxtel uit.

De tweedejaars scholieren kwamen met diverse oplossingen, waaronder een versnipperaar en persmachine. ,,Dan worden de pakketten compacter, kleiner en beter hanteerbaar”, vertelde een leerling. ,,Het wordt dan ook niet zo’n zooitje langs de kant van de weg.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Toverboom TopSlank Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo EmielTechniek Geerts advies Filipe Alfa Podium Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek