02:55:35    dinsdag, 18 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 januari 2015 22:31 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2015 22:55 uur

Opknapbeurt portierswoning

Opknapbeurt portierswoning

Op de foto: De portierswoning ligt aan het begin van de toegangslaan van landgoed Den Eikenhorst in Esch. (Foto: Peter de Koning).

De portierswoning aan de toegangslaan van landgoed Den Eikenhorst in Esch wordt over een paar maanden flink onder handen genomen. Momenteel is de aanvraag voor een zogeheten omgevingsvergunning in behandeling bij de gemeente Haaren.

Als de bouwaanvraag gehonoreerd wordt, kan het gespecialiseerde bedrijf BBM restauratiearchitectuur uit Raamsdonksveer aan de slag om de portierswoning op te knappen. Het rijksmonument uit 1909 wordt gerestaureerd en en verbouwd.

Het is de bedoeling dat aan de buitenkant flink onderhoud gepleegd wordt aan de woning, waarin een echtpaar uit Bergen op Zoom zijn intrek gaat nemen. Binnenin wordt de eerste verdieping uitgerust met een slaapkamer en badkamer, terwijl op de begane grond onder meer een keuken gerealiseerd wordt.

De portierswoning heeft anderhalf tot twee jaar leeg gestaan. Voorheen werd het monument bewoond door een toezichthouder van Brabants Landschap, de eigenaar van landgoed Den Eikenhorst.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Toverboom Olieenzo Doornmalen electro Filipe Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij buisman optiek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus