11:50:46    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 23 maart 2014 11:46 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2014 11:47 uur

Open dag Essche Heike

Open dag Essche Heike

Op de foto: Tijdens de open dag op het Essche Heike kunnen bezoekers kennismaken met uiteenlopende hobby’s. Net als anderhalf jaar geleden is het mogelijk om onder begeleiding met de handboog te schieten. (Foto: Gerard Schalkx).

Zes relatief kleine verenigingen die in sportpark Essche Heike zijn gevestigd, houden zondag 23 maart een gezamenlijke open dag. ,,We willen laten zien wat hier aan de Molenwijkseweg zoal te doen is. Veel mensen rijden ons voorbij en hebben niet of nauwelijks in de gaten welke leuke vormen van vrijetijdsbesteding hier te vinden zijn”, zegt initiatiefnemer Cor Hogenboom, de voorzitter van handboogvereniging L’Union.

In het clubhuis van L’Union, waar van oudsher handboogschutters hun sport beoefenen, is sinds een aantal jaren ook een enthousiaste dartsclub gevestigd. Bovendien staan er twee biljarttafels waar leden van De Baronie wekelijks hun caramboles maken. Onder hetzelfde dak, maar wel in een apart onderkomen is bovendien sinds vier jaar duivenclub De Luchtpost actief. Bovendien haken Scouting Boxtel en de hippische verenigingen in manege De Langspier aan, die op dezelfde locatie zijn gevestigd. Het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, dat aan de andere kant van het spoor haar schietterrein op het Essche Heike heeft, verzorgt vendel- en tromdemonstraties.

Bezoekers van de open dag zijn zondag 23 maart tussen 12.00 en 17.00 uur welkom in en rond de manege, de doelen, het postduivenlokaal en de blokhut. De deelnemende clubs zorgen voor hapjes en drankjes; deejay Stijn van Erp zorgt voor de muzikale omlijsting. Hij wordt vanaf 13.45 afgewisseld met live muziek door De Aggemarvanhuisaf Band. De zes verenigingen roepen het publiek op om toch vooral op de fiets naar de Molenwijkseweg te komen. Wie op een auto is aangewezen, kan parkeren bij recreatieplas De Langspier.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Café zaal Kloosterzicht Toverboom Olieenzo Geerts advies TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support EmielTechniek Huidtherapie Beleef Boxtel Filipe buisman optiek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro