22:19:57    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 21 juli 2013 21:47 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2013 21:55 uur

Ook winst voor Koen de Kort

Ook winst voor Koen de Kort

Voor de meeste ploegen eindigde de Tour de France zaterdag al. De aankomst op de Champs-Élysées zondag was voor de meeste renners een formaliteit. Maar niet voor Argos-Shimano, de ploeg van Liempdenaar Koen de Kort. Het team was erop gebrand de vierde overwinning voor Marcel Kittel binnen te slepen. En dat lukte.

,,De sprint is Parijs is de meest belangrijke, de meest prestigieuze spurt om te winnen", schreef De Kort al in zijn dagelijkse column op Nu Sport. Met de overwinning van Kittel in Parijs wist Argos-Shimano de zegereeks van Mark Cavendish te doorbreken. De Brit wist de afgelopen vier jaar op de Champs-Elysées te winnen.

Chris Froome won het algemene klassement en gaat met de gele trui naar huis. Ook De Kort had een kleine overwinning. Hij en zijn ploegmaat/kamergenoot John Degenkolb hielden een kamerklassement bij. Degene die bij iedere etappe als eerste de finish passeert, krijgt een punt. De Liempdenaar bleef als laatste bij Kittel zondag en finishte als zestiende. Dat was eerder dan Degenkolb.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Remax-optimus Filipe Elan Bikes support Alfa Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Toverboom TopSlank Podium Boxtel