14:10:23    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 18 oktober 2013 11:37 uur, laatst gewijzigd op 18 oktober 2013 12:19 uur

'Ook kunstgras voor RKSV Boxtel'

\'Ook kunstgras voor RKSV Boxtel\'

Op de foto: Ook voetbalclub Boxtel heeft recht op kunstgras, meent de SP. De foto is gemaakt tijdens de vriendschappelijke derby tegen ODC in augustus van dit jaar. (Foto: Peter de Koning).

Ook voetbalclub Boxtel heeft recht op een of meerdere kunstgrasvelden. Dat zegt de raadsfractie van de SP in de 'brandbrief' aan het gemeentebestuur. De teams van de derdeklasser spelen alle duels op gras, terwijl ODC in sportpark Wagenaars over kunstgras beschikt en ook in sportpark Molenwijk kunstgras wil aanleggen.

De Boxtelse SP-fractie heeft in een brandbrief aan het college om 'meer politieke en bestuurlijke aandacht' gevraagd voor de wens van RKSV Boxtel om kunstgrasvelden. ,,Ook de wens van Boxtel verdient meer aandacht van de politiek", oordeelt fractievoorzitter Eric van den Broek. ,,We pleiten voor een brede discussie in het kader van een evaluatie van de sportnota."

Vorig jaar lag er volgens Van den Broek een plan om de zogenaamde wetra-velden van Boxtel te bestemmen voor woningbouw, zodat uit die opbrengsten kunstgras op de andere velden zou kunnen worden gerealiseerd. ,,Dat plan ketste echter af omdat woningbouw te duur zou worden vanwege de te dichte ligging aan de A2 en de regelgeving. En sindsdien is het angstvallig stil."

Lees meer over deze kwestie in Brabants Centrum van 24 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Toverboom EmielTechniek Huidtherapie Elan Bikes support TopSlank Meubelmakerijdenberg Alfa Remax-optimus Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Doornmalen electro Filipe