19:13:09    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 januari 2015 20:06 uur, laatst gewijzigd op 09 januari 2015 13:47 uur

Ook Boxtel staat stil...

Ook Boxtel staat stil...

Op de foto: De gemeenteraadsleden van Boxtel en Sint-Michielsgestel hielden in het Gestelse gemeentehuis één minuut stilte vanwege de aanslag in Parijs. (Foto: Albert Stolwijk).

Op verschillende plekken in Nederland, zoals Amsterdam en Rotterdam, zijn donderdagavond demonstraties als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag die woensdag plaatsvond op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. Leden van de gemeenteraden uit Boxtel en Sint-Michielsgestel stonden donderdagavond voorafgaand aan een geplande bijeenkomst over ambtelijke samenwerking een minuut stil bij de aanslag.

,,Net als iedereen zijn wij geschokt door de aanslag op Charlie Hebdo", lieten de burgemeesters Mark Buijs van Boxtel en Jan Pommer van Sint-Michielsgestel donderdagochtend al weten. ,,Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid zijn kernwaarden in onze samenleving. Juist nu moeten we die met zijn allen bevestigen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden."

,,De beelden van de brute aanslag in Parijs blijven op het netvlies", aldus hoofdredacteur Marc Cleutjens van Brabants Centrum. ,,Schokkend hoe koelbloedig en doeltreffend het vrije woord wordt aangevallen, op een manier die je in 2015 niet voor mogelijk houdt in onze beschaafde wereld. In een stad waar we allemaal zo graag komen. De beelden zijn verschrikkelijk, zeker als je beseft dat al die journalisten – onze collega's! – gewoon op kantoor hun werk deden. Dat ze allemaal een gezin, familie en vrienden achterlaten maakt de aanslag des te wreder." Cleutjens hoopt dat journalisten, ook van lokale kranten, kracht putten uit de storm van protest die overal ter wereld te horen is. ,,Gelukkig vinden we met velen dat het vrije woord een groot goed is. Laten we het koesteren en beschermen."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Remax-optimus Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geerts advies Filipe